Sunday, March 9, 2014

Søndagsdessert *** Sunday dessert

På ein sundag med surt ver som dette vart,
ville eg gjera husbonden glad og laga dessert.

I frysaren har me masse plommer som me fekk i haust hjå ein ven av foreldra mine,
og då me fekk plommene i haust, laga nevøen min og eg syltetøy.
Det var veldig godt :)


I dag ville eg diska opp med plommekompott,
og tok opp plommer som vart lagt til tining foran ovnen.


Oppskrifta er som følgjer.

  • 15 plommer (eg tok alle i posen, trur det var vel 40)
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl kvitvin
  • 1 ms potemjøl
  • 2 ms kaldt vatn

Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøtet i bitar.

 Ha plommene i ei panne, hell på kvitvin og sukker og la de koka opp.
Så skal det småkoka vidare i 10 minutt til plommene er møre.

Ta panna av plata.
Rør ut potemjølet i vatn og hell det forsiktig i pannakjelen medan du rører.
Plommekompotten må ikkje koka etter at jevninga har kome i.



La kompotten avkjøla litt før servering,
med mindre du likar den rykande varm, sjølvsagt ;)

Eg blanda også i litt heimelaga vaniljesukker (tusen takk, Storesøster!!)
før servering, og hadde på krem.

Nam - nam!!


***

On a Sunday like this, with such cold, wet weather,
I wanted to make my husband happy and make dessert.

In the  freezer we have lots of plums given to us by a friend of my parents.
When we got them earlier in the fall, my nephew and I made plum jam,
and it was very tasty :)

Today I wanted to make compote of plum,
and let the plums defrost in front of the heater before cooking.

The recipe is as follows:
  •      15 plums (I took all in the bag, think it was about 40)
  •      100 grams sugar
  •      1/2 cup White Wine
  •      1 tbsp potato starch
  •      2 tbsp cold water

Remove the plum stones and cut the plums into smaller pieces.

 Put the plums in a saucepan, pour the white wine and sugar in and let them boil.
Them simmer for about 10 minutes until the plums are tender.

Take the saucepan off the stove.
Mix the potato starch with the water and por it gently into the saucepan while stirring.
The plum compote must not boil after the thickening is added.

Let the compote cool before serving,
unless you like it steaming hot, of course ;)

I also sprinkled over some home made vanilla sugar (Thank you, Big Sister!!)
before serving, and added whipped cream.

Yum - yum!!

No comments:

Post a Comment